Kritikák

 • INDEX.hu - 2011. április 15. - A tégláról Hódmezővásárhelyen - fotókiállítás


  Ami mellett az ember mindennap elmegy, azt a szem megszokja. Nem tűnik fel a hétköznapi világ szépsége. A kiállításon látható fényképek segítségével a fotográfusok ábrázolni tudják a téglák jellemezte környezetet, így felfedezhető a tégla egyedisége, az épületek megdöbbentő részletgazdagsága.


 • PORT.hu - 2010. szeptember 21. - A Duna aznap - fotókiállítás


  Az a hetven kép nem éppen szokványos együttest alkot. A kollektív játék és a szakmai összetartozás sajátos kohéziója mutatkozik a tárlat anyagán, mivel Dozvald János a nap krónikájából és alkotótársai ismeretében sajátos humorú verbális aurát kanyarított a fotók köré, melyből kiderül, hogy nem csak kedélyes, hanem a helyenkénti nagy fogások mellett kudarcokkal is járó, néha már-már kockázatos volt ez a merész nekiveselkedés.A kiállítás mindamellett, hogy felidézi Budapest egy napját, melyen a folyó épp úgy hömpölygött át, mint máskor bármikor, kifejezi a MAOE fotótagozatának egyik fontos törekvését: együtt, egymást megismerve alkotni.

  Bővebben >>>
 • NÉPSZABADSÁG - 2010. június 11. – Masinamesék - Régi géprészletek mai fotókon


  Állok Szél Ágnes fotója előtt a Mezőgazdasági Múzeumban, amelyről egyelőre nem tudom, mit is ábrázol pontosan, csak annyi biztos, hogy valami küllőszerű készséggel megvert, fából készült dolog az, lehet kerék, lehet szövőszék alkatrész is akár. Szóval, állok előtte, és úgy érzem, ha közelebb hajolnék, simán el tudnám fújni a tengely körül felbukkanó faforgácsot. Ami ráadásul nem is biztos, hogy faforgács. De még a tengelyre se vennék mérget.

  Bővebben >>> • PÉCSI CIVIL – 2010. február 10. – Negyven félmosoly -Változatok Mona Lisára


  Változatok Mona Lisára címmel, a MAOE Fotóművészeti Tagozat tagjainak munkáit tekinthetik meg az érdeklődők a Civil Közösségek Házában február 26-ig. A kiállítás központi témája Leonardo Mona Lisája. Több magyar fotográfus is újragondolta a világhírű alkotást.

  Bővebben >>> • REVIZOR – 2008. február 29. – Biciklitolvajok


  A kiállítást nézve eszembe jutott a 101 kiskutya című rajzfilmből a történetet nyitó „párválasztós” jelenet, amiben minden ebhez stílusosan passzolt a gazdája. Ugyanez a színes változatosság és a „társsal” való azonosulási hajlam jellemzi a kerékpár-tulajdonosokat is. Kinek mi jár: gyorstekerős kemping-, könnyített motorizált, csúcsmárkájú exkluzív, viharedzett veterán, vagy útszéli nevesincs.

  Bővebben >>> • INFOVILÁG – 2007. július 11.A Duna egy napja


  A tagozat tagjai azt találták ki, hogy a Duna lesz a témájuk és egyetlen nap áll a rendelkezésükre 0 órától 24 óráig, hogy ezt fotós eszközökkel megörökítsék. A kis csapat nekivágott a napnak, ki az előző kronometrikus befejezése után azonnal blendét nyitott, ki csak délután ért vidékről a Dunához. Mintegy ezerötszáz képet kellett a zsűrinek értékelnie. A viszonylag gazdag kínálatból a válogatás végén 69 kép maradt.

  Bővebben >>>