2012. május 18., péntek

2012. évi tagdíj

A MAGYAR ALKOTÓMŰVÉSZEK ORSZÁGOS EGYESÜLETE


TAGDÍJFIZETÉSI SZABÁLYZATA



1. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete rendes tagjának havi tagdíja 500.-Ft, összesen évi 6.000.-Ft, amelyet legfeljebb két részletben az Egyesület pénztárában, banki átutalással, illetve átutalási utalványon lehet befizetni.
A tag kérésére – banki átutalás vagy pénztárban történő befizetés esetén – több részletben, akár havonta is lehetséges a tagdíjfizetés.


2. Az Egyesület nyugdíjas tagjának havi tagdíja 250.-Ft, összesen évi 3.000.-Ft, melyet az 1. pontban részletezett módon lehet befizetni.


3. Az Egyesület 70 év feletti tagjának tagdíjfizetési kötelezettsége nincs.


4. Az Egyesület azon tagjai, akiknek erre módjuk van – az előző pontokban meghatározott összegek helyett – magasabb tagdíjait fizethetnek, ennek ajánlott összege havi 1.000.-Ft, összesen évente 12.000.-Ft. A befizetés az 1. pontban foglaltak szerint történhet.


5. A pártfogó tag tagdíjat az általa felajánlott összegben fizet, a tiszteletbeli tag pedig nem köteles tagdíjat fizetni.


6. A tagdíjfizetés tényét a tagkönyvben jelezni kell. Ha a tagdíj befizetése átutalással történik, az Egyesület nyilvántartása alapján a tagdíjfizetést később vezetik be a tagkönyvbe. Amennyiben a tagdíj befizetése az Egyesület pénztárában történik, azt azonnal be kell vezetni.


7. A tagdíjfizetés elmulasztása esetén – kétszeri eredménytelen (ebből legalább egy alkalommal igazolható módon történő) felszólítás után – a tagozati vezetőségek törlik a tagot az Egyesület tagjainak sorából. A vezetőségek határozata ellen az Elnökséghez lehet fellebbezéssel élni.